bliv ringet op

Investering

Østergade 15-17, 3.sal, 1100 København K

BELIGGENHED

Ejendommen er placeret i hjertet af København i et af byens mest pulserende områder, der præges af kontorer, butikker og restauranter. Ejendommen er med sin centrale placering omgivet af fornemme bygninger og palæer bl.a. Det Kongelige Teater, Hotel D’angleterre, Danske Bank og Magasin Du Nord. Ejendommen er placeret på den berømte gågade ’Strøget’, der er 1,1 km og dermed en af Europas længste gågader.

Ejendommen ligger i tæt afstand til den fornemme plads ’Kongens Nytorv’, der også fungerer som indgang til Strøget. Det omkringliggende område er generelt præget af middelalderbyens bugtede gadenet med stille trafik og gågader ud til den store åbne plads. Flere af de omkringliggende bygninger har rødder langt tilbage i tiden, men står via til- og ombygninger næsten alle med et yngre udtryk, mange med et helt enkelt og lidt tidløst 1700-1800-tals udtryk.

Især Østergades ejendomme er løbende blevet om- og nybygget helt op i 1900-tallet, men holder sig inden for en overordnet struktur. Desuden er mange af karreens ejendomme bevaringsværdige, hvilket ligger i både de arkitektoniske, bymæssige og kulturhistoriske sammenhænge.

Ejendommen er let tilgængelig med både offentlig og privat transport. Trafikalt er ejendommen omgivet af hovedtrafikårene på Kongens Nytorv og Bremerholmen, med offentlig transport i form af bus og metro. Ejendommen ligger 100 meter fra Kongens Nytorv metro station, der med åbningen af ’Cityringen’ i September 2019 bliver en af byens absolut travleste. Derudover kører der adskillige busruter fra både Kongens Nytorv og den nærliggende gade Bremerholmen. De mange små gader med ingen, eller kun langsomt kørende biltrafik, gør desuden området attraktivt for cyklister og gående.

Adskillige hovedveje, der forbinder indre by med motorvejsnettet, er tilgængelige kun 800 meter fra ejendommen. Derudover har området gode parkeringsfaciliteter med nærliggende parkeringshuse- og pladser


EJENDOMMEN

Ejendommen er 833 m2 fordelt på to erhvervslejligheder på øverste etage (3.sal) i ejendommen på Østergade 17-19. Ejendommen har både et bag- og forhus, og har deraf både udsigt over Lille Kongensgade og Østergade.
Lejligheden fremstår i god stand med både små og store kontorer. Ejendommens mange tagvinduer skaber massere af lys, der sammen med skrå vægge og fritlagte bjælker og søjler skaber et charmerende kontormiljø.
Ejendommen er beliggende i Lille Kongensgadekarreen. Karreen er placeret i den lille del af middelalderbyen, som ikke blev ødelagt, hverken af de to store bybrande i 1728 og i 1795 eller af bombardementet i 1807, hvilket gør den interessant i bevaringssammenhænge.
Østergade 17-19 er ejendommens baghus og blev bygget i 1900. Bygningen er i SAVE-registret klassificeret med værdien 3 dvs. høj bevaringsværdi.
Forhuset mod Lille Kongensgade består af to forskellige huse. Opførselsesåret er usikkert, men er angiveligt ombygget mellem 1877-78. Husene er opført i hhv. rød og lys mur, men er begge opført i enkelt stil med få diskrete detaljer. Vinduestaksten skifter midt i huset, hvilket giver facaden et lidt skævt udtryk.
Bygningen blev fredet i 1995.